ARB Bosbaanwedstrijden

ARB Bosbaanwedstrijden 2023

Op 3 en 4 juni 2023 vinden de ARB Bosbaanwedstrijden plaats. Volg de ARB Bosbaanwedstrijden op Facebook of Instagram.


Fairness update zondag 13:00 uur: code geel 🟡

In verband met de noordoostenwind worden gedurende de rest van de dag alle races verroeid in de banen 2-7, 2-6, 3-6, 3-5, 4-5 (afhankelijk van het aantal boten). Er verandert niets aan de lotingsvolgorde van de boten.


Botenweging
2 juni 2023
Proefwegen van boten is mogelijk op zaterdag en zondag vanaf 08.00 uur bij de loodsen.

Loting gepubliceerd
1 juni 2023
De loting en het definitieve tijdschema zijn te vinden op Time-Team.

Aanpassingen concepttijdschema zaterdag
31 mei 2023
Er zijn enkele aanpassingen gemaakt aan het concepttijdschema van zaterdag.

Conform het Uitvoeringsreglement Gevorderde Velden zijn G- en Gb-velden met drie of minder inschrijvingen samengevoegd tot één G-veld.

Om dubbel starten optimaal te faciliteren zijn de voorwedstrijden van het NK Groot Junioren in de 2x verplaatst naar de ochtend en de heats voor de J18 1x en de J16 1x verplaatst naar de middag. Verder zijn er enkele kleine aanpassingen gemaakt in de middag teneinde dubbel bootgebruik voor junioren 4’en te faciliteren. Het concepttijdschema is te vinden op Time-Team.

Concepttijdschema gepubliceerd
30 mei 2023
Het concepttijdschema is te vinden op Time-Team. Het definitieve tijdschema wordt op donderdag 1 juni omstreeks 22.00 uur bekend gemaakt samen met loting.

In tegenstelling tot de bepalingen zijn alle velden met drie of meer inschrijvingen geplaatst in het tijdschema. Dubbele starts en dubbel bootgebruik zijn zoveel als mogelijk gefaciliteerd met een minimum van 1 uur tussen beide starts.

Kamprechters en MoBo Crew gezocht!
28 maart 2023
Een zeer cruciaal onderdeel van een roeiwedstrijd is de inzet van de jury en de KNRB MoBo crew. Ook de ARB kan niet gehouden worden zonder de inzet van deze vrijwilligers.

De Jury/Kamprechters
De jury bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om een veilige en eerlijke wedstrijd neer te zetten. Bij elke roeiwedstrijd zijn er kamprechters aanwezig en komen zij verschillende type roeiwedstrijden tegen. Dat varieert van het sorteren van honderd C4-tjes tot het leiden van de Oude Vier finale op de Varsity. De ARB is een gevarieerde wedstrijd met het NK Junioren Groot en het Eerstejaarsklassement, maar ook velden voor Junioren 14! En dat alles op de mooiste roeibaan van Nederland: de Bosbaan.

De kamprechters zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden van de groep. Wil je meer informatie? Spreek een kamprechter aan en/of ga naar de KNRB-website voor meer informatie. Tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden is het ook mogelijk om een halve dag mee te lopen om kennis te maken met het kamprechterbestaan. Lijkt je dat wat? Neem even contact met ons op door een e-mail te sturen of loop tijdens de wedstrijd even langs in de finishtoren!

De KNRB MoBo Crew
Net zo onmisbaar als de jury zijn de leden van de KNRB Motorboot (MoBo) Crew. Zij besturen de motorboten die belangrijk zijn voor het garanderen van de veiligheid en het eerlijke verloop van de race. Zij varen met een kamprechter aan boord achter de races aan en zijn er als eerste bij als er bijvoorbeeld iemand te water is geraakt.

Jeroen Freling gaf onlangs een interview waarin hij haarfijn uitlegt waarom hij lid is van de MoBo Crew en hoe ze op een wedstrijd samenwerken met de kamprechters.

Wil jij ook het gas open gooien en wil je meer informatie? Spreek dan een motorbootbestuurder aan op een wedstrijd en/of stuur een mail naar motorbootbeheerder@knrb.nl.


De ARBeker is terug in 2023!
6 september 2022
Net als in 2022 zal de ARBeker worden uitgereikt. De ARBeker is een prijs voor de best presterende vereniging van de wedstrijd. Het maakt niet uit of jouw vereniging een studentenvereniging of niet is. Iedere vereniging maakt kans om te winnen! Kortom, een wervelend extra wedstrijdelement – louter op de ARB!


Webdesign door Studio Loupe | Hosting door Interstroom