ARB Bosbaanwedstrijden

ARB Bosbaanwedstrijden 2022

Op 4 en 5 juni 2022 vinden de ARB Bosbaanwedstrijden plaats. Tevens viert Okeanos haar lustrum op deze wedstrijd. Volg de ARB Bosbaanwedstrijden op Facebook of Instagram.

Vrijwilligers

We zijn net als andere jaren op zoek naar vrijwilligers om ons the helpen. Lijkt het jou leuk om mee te helpen bij de ARB 2022? Meld je dan aan door hier te klikken.

Nieuws

Fairness zaterdagochtend: voorwedstrijden als time-trial
4 juni 2022
In verband met fairness is er besloten tot time-trials (over 1900m) per voorwedstrijd op baan 1. Baan 0 is een voordeelbaan en mag niet gebruikt worden om voordeel te behalen. Het tijdschema en de promotiecodes blijven aanvankelijk ongewijzigd. In het geval dat er vanmiddag besloten wordt finales over 4-ploegenbaan te varen, dan zullen de promotiecodes alsnog veranderen. Er gelden in de ochtend dus aangepaste vaarregels.
Het is nog steeds mogelijk om over te steken naar de Ringvaart, maar wacht op instructies van de kamprechters voor het oversteken zodat je niet door een time-trial race heen vaart.

Niet mogelijk om tijdens de wedstrijd op de Bosbaan te trainen
1 juni 2022
Tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden is het niet mogelijk om op de Bosbaan te trainen, ook niet in de pauzes. Wel is het mogelijk om door te varen naar de ringvaart. Uiteraard gelden hierbij de vaarregels van de wedstrijd en moeten de instructies van kamprechters worden opgevolgd.

Voorlopig tijdschema bekend
30 mei 2022

Het voorlopig tijdschema voor de ARB Bosbaanwedstrijden 2022 is gepubliceerd op Time-Team. Het tijdschema wordt definitief gemaakt en gepubliceerd met de loting op donderdag 2 juni omstreeks 22.00 uur.

In tegenstelling tot hetgeen wat in de bepalingen vermeld staat zijn alle velden met drie of meer inschrijvingen toegevoegd aan het programma. Tevens zijn er op verzoek een aantal extra velden beschikbaar gesteld op zaterdag (velden met veldnummer 500 en hoger). Op deze velden kan worden bijgeschreven voor maximaal 6 ploegen, minimaal 4 ploegen zijn vereist om deze velden aan het tijdschema toe te voegen.

Bovendien is de starttijd van de wedstrijden op verzoek van het KNRB-bestuur verlaat naar 09.00 uur. Dit heeft tot gevolg dat beide dagen de wedstrijddag doorloopt tot uiterlijk 19.00 uur.

Beperkte bezetting kamprechters en motorbootbestuurders: consequenties voor de wedstrijd
30 mei 2022

De afgelopen jaren zijn er diverse wedstrijden bijgekomen zoals de Bosbaanvoorjaarsregatta, Northwave en DYIR.
Helaas kon door Corona het aantal kamprechters en motorbootbestuurders (mobo’s) niet meegroeien. Sterker nog, dit aantal is gedaald. Waar normaal op een ARB Bosbaanwedstrijd 32 kamprechters en 8 mobo’s per dag actief zijn, zijn er dit jaar slechts 22 kamprechters en 7 mobo’s.

We zullen alles er aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar toch kan het gebeuren dat er wat soms harder gevaren wordt en enige golven veroorzaakt worden.

Zo is het goed gebruik dat er op de Bosbaan met 8 motorboten gevaren wordt. Met elke 5 minuten een start betekent dit dat elke boot 40 minuten tijd heeft om een race te volgen en vervolgens rustig terug te varen. Doordat er nu minder kamprechters en motorbootbestuurders zijn zal er in het weekend met 7 en soms zelfs 6 boten gevaren kunnen worden wat ervoor kan zorgen dat oproeiende en uitroeiende ploegen enige overlast kunnen hebben van snel terugvarende motorboten.

Wil je in de toekomst helpen op wedstrijden of ben je nieuwsgierig geworden om kamprechter of motorbootbestuurder te worden? Neem dan contact met het Hoofd van de Jury (Bastiaan Witte), daarnaast is er ook meer informatie te vinden op de website van de KNRB.

De ARBeker is terug in 2022!
2 november 2021
Net als in 2019 zal de ARBeker worden uitgereikt. De ARBeker is een prijs voor de best presterende vereniging van de wedstrijd. Het maakt niet uit of jouw vereniging een studentenvereniging of niet is. Iedere vereniging maakt kans om te winnen! Kortom, een wervelend extra wedstrijdelement – louter op de ARB!

Fairness update
De weerupdate van zaterdag 22:00 uur is code geel.


Webdesign door Studio Loupe | Hosting door Interstroom