ARB Bosbaanwedstrijden

ARB Bosbaanwedstrijden 2024

Op 15 en 16 juni 2024 vinden de ARB Bosbaanwedstrijden plaats. Volg de ARB Bosbaanwedstrijden op Facebook of Instagram.


Botenweging
14 juni 2024
Proefwegen van boten is mogelijk op zaterdag en zondag vanaf 08.00 uur bij de loodsen.

Kamprechters en MoBo Crew gezocht!
2024
Een zeer cruciaal onderdeel van een roeiwedstrijd is de inzet van de jury en de KNRB MoBo crew. Ook de ARB kan niet gehouden worden zonder de inzet van deze vrijwilligers.

De Jury/Kamprechters
De jury bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om een veilige en eerlijke wedstrijd neer te zetten. Bij elke roeiwedstrijd zijn er kamprechters aanwezig en komen zij verschillende type roeiwedstrijden tegen. Dat varieert van het sorteren van honderd C4-tjes tot het leiden van de Oude Vier finale op de Varsity. De ARB is een gevarieerde wedstrijd met het NK Junioren Groot en het Eerstejaarsklassement, maar ook velden voor Junioren 14! En dat alles op de mooiste roeibaan van Nederland: de Bosbaan.

De kamprechters zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden van de groep. Wil je meer informatie? Spreek een kamprechter aan en/of ga naar de KNRB-website voor meer informatie. Tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden is het ook mogelijk om een halve dag mee te lopen om kennis te maken met het kamprechterbestaan. Lijkt je dat wat? Neem even contact met ons op door een e-mail te sturen of loop tijdens de wedstrijd even langs in de finishtoren!

De KNRB MoBo Crew
Net zo onmisbaar als de jury zijn de leden van de KNRB Motorboot (MoBo) Crew. Zij besturen de motorboten die belangrijk zijn voor het garanderen van de veiligheid en het eerlijke verloop van de race. Zij varen met een kamprechter aan boord achter de races aan en zijn er als eerste bij als er bijvoorbeeld iemand te water is geraakt.

Jeroen Freling gaf onlangs een interview waarin hij haarfijn uitlegt waarom hij lid is van de MoBo Crew en hoe ze op een wedstrijd samenwerken met de kamprechters.

Wil jij ook het gas open gooien en wil je meer informatie? Spreek dan een motorbootbestuurder aan op een wedstrijd en/of stuur een mail naar motorbootbeheerder@knrb.nl.


De ARBeker is terug in 2024!
6 Oktober 2023
Net als in 2023 zal de ARBeker worden uitgereikt. De ARBeker is een prijs voor de best presterende vereniging van de wedstrijd. Het maakt niet uit of jouw vereniging een studentenvereniging of niet is. Iedere vereniging maakt kans om te winnen! Kortom, een wervelend extra wedstrijdelement – louter op de ARB!


Webdesign door Studio Loupe | Hosting door Interstroom