ARB Bosbaanwedstrijden

ARB Bosbaanwedstrijden 2019

Op 1 en 2 juni 2019 vinden op de Amsterdamse Bosbaan de ARB Bosbaanwedstrijden plaats. In alle nummers wordt gestreden voor het felbegeerde ARB blik.  Meer informatie is te vinden op de pagina met wedstrijdinformatie. Volg daarnaast de ARB Bosbaanwedstrijden op Facebook of Instagram.

Nieuws

Evaluatie ARB Bosbaanwedstrijden 2019

5 juni 2019

Tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden hebben we dit jaar een aantal zaken gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Over deze en andere onderwerpen ontvangen we graag uw mening via een enquête. Het invullen van deze enquête kost 5 tot 10 minuten en de resultaten worden door ons gebruikt om de wedstrijd te evalueren en te verbeteren, onder andere in samenspraak met de KNRB-commissie Wedstrijden.

De enquête is in te vullen via de volgende link: https://forms.gle/3Uh2a5kY82jy5MKH9.

Wij moedigen u aan de enquête verder te verspreiden binnen uw vereniging (roeiers, coaches en andere geïnteresseerden). Alvast dank daarvoor!

Via deze weg willen wij u bedanken voor uw deelname en we kijken er naar uit uw vereniging volgend jaar wederom te verwelkomen.

De Hunze wint de ARBeker!

3 juni 2019

Gisteren heeft De Hunze de ARBeker, de prijs voor de best presterende vereniging van het weekend, gewonnen! Wij feliciteren alle roeiers en coaches!

Het was tot op het allerlaatste moment erg spannend welke vereniging de ARBeker zou winnen. De definitieve top 10 is als volgt:

# Vereniging (score)

 1. Hunze (5.55)
 2. Laga (5.34)
 3. Proteus (5.09)
 4. Willem III (4.86)
 5. Maas (4.66)
 6. Triton (4.65)
 7. Okeanos (4.54)
 8. Orca (4.33)
 9. Nereus (4.25)
 10. Leythe (4.21)

Rugnummers

2 juni 2019

Voor de ploegen die starten met een rugnummers: deze kunnen worden opgehaald op de vlotten, naast de atletenweging.

Maatregelen in verband met de warmte

1 juni 2019

In verband met de warmte opent de weging morgen (zondag) voor roeiers en stuurtjes van alle races die starten na 12.00 om 12.00 uur tot uiterlijk 1 uur voor de start van betreffende race. We roepen iedereen op om goed te drinken en op elkaar te letten.

Gooi bijvoorbeeld niet je bidon (helemaal) leeg bij de start, dompel een shirt in water en doe deze om je hoofd, en blijf schaduw opzoeken!

Programma zondag

1 juni 2019

Momenteel is er geen aanleiding om aan te nemen dat de races morgenmiddag oneerlijk zouden zijn. Op basis daarvan is besloten de races for lanes te schrappen. In plaats daarvan zullen extra B-finales worden ingepland aan de hand van de prioriteitsstelling zoals vastgesteld door de KNRB. Het vernieuwde tijdschema verschijnt uiterlijk 15.00 uur op Time-Team.

Let op: door het vervallen van de race for lanes zullen de weegtijden weer gebaseerd worden op de aanvangstijden van de directe finale.

Een beslissing of de time trials over één of twee banen worden gevaren zal uiterlijk morgenochtend om 07.00 uur worden genomen. Verdere communicatie volgt via de website, de Time-Team livetracker en de social media kanalen.

Geen botenweging

31 mei 2019

In verband met defecte apparatuur zal er geen botenweging zijn tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden 2019.

Voorwedstrijden zaterdag definitief boord-aan-boord en

enkele klassementsvelden opnieuw geloot

31 mei 2019

De voorwedstrijden op zaterdag zullen definitief als boord-aan-boord wedstrijd plaatsvinden. De weersomstandigheden geven geen aanleiding om anders te besluiten.

De klassementsvelden HEj 4+, HEj 8+, DEj 8+ en LDEj 4* bleken niet conform de juiste procedure geloot te zijn. De loting voor deze velden is opnieuw voltrokken. De nieuwe loting is uiteraard via TimeTeam te raadplegen.

Loting gepubliceerd en bijzonderheden

30 mei 2019

De loting voor de ARB Bosbaanwedstrijden 2019 is zojuist op TimeTeam gepubliceerd. Deze kan worden geraadpleegd via: https://regatta.time-team.nl/arb/2019/draw/races.php. De rugnummers die gebruikt zullen worden bij: (i) de time trials, (ii) races for lanes en (iii) de Junioren 14-velden worden morgen nog toegevoegd.

Let op! Er zijn een aantal bijzonderheden in de editie van dit jaar.

 • In verband met het grote aantal inschrijvingen is het niet mogelijk om alle voorwedstrijden als boord-aan-boord race te verroeien. Daarom zullen alle voorwedstrijden op zondag als time trials worden verroeid.
 • Op dit moment zullen de voorwedstrijden op zaterdag nog wel als boord-aan-boord wedstrijd worden verroeid. Mocht dit in verband met de weersomstandigheden toch veranderen, dan zullen wij dit uiterlijk op vrijdag om 13.30 uur communiceren.
 • Op zondagochtend zijn preventief “races for lanes”, in de vorm van time trials, ingepland voor de directe finales. Deze worden geschrapt als ze niet nodig blijken te zijn. Indien de voorwedstrijden op zaterdag in verband met de weersomstandigheden ook als time trials worden verroeid, dan worden de races for lanes eventueel ook op zaterdag worden ingepland. Deelname aan de races for lanes is niet verplicht; niet deelnemende ploegen zullen willekeurig worden ingedeeld over de overgebleven banen.
 • Let op: voor lichte velden of gestuurde velden met directe finales geldt de race for lanes als eerste start van de dag, ook wanneer de ploeg besluit niet deel te nemen aan de race for lanes. In deze gevallen zal er dus ingewogen moeten worden tussen twee en één uur voor de geplande start van de race for lanes.

Indeling en plaatsing klassementsvelden

20 mei 2019

In overleg met de wedstrijdleiders van het Eerstejaarsklassement en het Developmentklassement, na goedkeuring van het KNRB Bondsbestuur, is het volgende besloten conform artikel 34 RvR:

 • Eerstejaarsklassement: Indien gevaren als voorwedstrijden worden er per voorwedstrijd twee ploegen ingedeeld. Indien gevaren als een time trial zullen alle ploegen geplaatst worden in volgorde van het klassement waarbij de snelste ploeg als eerste start.
 • Developmentklassement: Indien gevaren als voorwedstrijden worden er geen ploegen ingedeeld. Indien gevaren als een time trial zullen alle ploegen geplaatst worden in volgorde van het klassement waarbij de snelste ploeg als eerste start.

Wedstrijdopzet 2019

18 april 2019

De ARB Bosbaanwedstrijden 2019 worden op een andere manier verroeid dan voorgaande jaren: in principe worden alle voorwedstrijden gevaren als time trials over 1750 meter op twee banen. Indien het tijdschema het toelaat, zullen de voorwedstrijden boord-aan-boord worden gevaren. De definitieve opzet wordt vastgesteld bij de publicatie van het tijdschema op 28 mei 2019.

Op 21 mei 2019 om 08.00 uur openen de inschrijvingen voor de ARB Bosbaanwedstrijden 2019 via het KNRB Inschrijfprogramma. Daar is nu ook het wedstrijdprogramma voor 2019 gepubliceerd.

Zie voor meer informatie de pagina met wedstrijdinformatie, de wedstrijdbepalingen en de vaarregels.

Westrijdbepalingen 2019 gepubliceerd

31 oktober 2018

De wedstrijdbepalingen voor 2019 zijn gepubliceerd. De belangrijkste aanpassing is dat, omwille van het tijdschema, in principe alle voorwedstrijden op één wedstrijddag worden gevaren als time trial per veld. Er worden reguliere voorwedstrijden gevaren indien het tijdschema en het fairnessprotocol dit toelaten. Dit wordt bekend gemaakt bij de publicatie van het concept tijdschema.

Binnenkort verschijnt ook het wedstrijdprogrammma voor 2019 online. De inschrijvingen voor de ARB 2019 openen op dinsdag 21 mei 2019 via het KNRB Inschrijfprogramma.

Hosting door Interstroom

Webdesign door Studio Loupe