Wedstrijdinformatie

Op deze pagina vind je alle informatie over de ARB Bosbaanwedstrijden 2019.

Wedstrijdprogramma en inschrijvingen

De ARB Bosbaanwedstrijden worden verroeid conform het KNRB Standaardprogramma 2019. De velden en blokindeling zoals gepubliceerd in het KNRB Inschrijfprogramma zijn daarbij leidend. De inschrijvingen openen 21 mei 2019, 08.00 uur en sluiten op 28 mei 2019, 18.00 uur. Op 28 mei 2019 wordt omstreeks 22.00 uur het voorlopige tijdschema gepubliceerd. Na sluiting wijzigingen op 30 mei 2019, 18.00 uur uur zal de loting worden voltrokken. Na loting en tijdens de wedstrijd kunnen wijzigingen of terugtrekkingen uitsluitend worden doorgegeven via het KNRB Inschrijfprogramma.

Ter indicatie is het ochtendblok opgedeeld in 8 blokken (1 t/m 8) die (zeer ruwweg) ongeveer 40 minuten duren en is het middagblok opgedeeld in 8 blokken (11 t/m 18) die elk 30 tot 40 minuten duren. Heats (junioren skiff-velden) worden in principe in het ochtendblok geroeid, tenzij er timetrials worden geroeid (zie hieronder) – dan zijn de junioren skiffs in de middag. Voorwedstrijden worden geroeid in het ochtendblok en finales in het middagblok. Velden met voorwedstrijden in blok x roeien hun finale in blok x+10. Er wordt naar gestreefd het middagblok om circa 14:00 te laten beginnen. Het definitieve tijdschema wordt vastgesteld na sluiting van de inschrijving. De wedstrijdorganisatie behoudt zich het recht voor om af te wijken van de blokindeling.

Zie voor meer informatie de wedstrijdbepalingen.

Aangepaste wedstrijdopzet: voorwedstrijden als time trails

Voor de ARB Bosbaanwedstrijden 2019 wordt in het beginsel een andere wedstrijdopzet gehanteerd dan voorgaande jaren. Ook dit jaar wordt er een groot aantal deelnemers verwacht. Om iedereen de gelegenheid te geven te starten zullen voorwedstrijden worden verroeid als time trails over 1750 meter op twee banen, tenzij het tijdschema boord-aan-boord wedstrijden toelaat. Het concepttijdschema zal op dinsdag 28 mei 2019 omstreeks 22.00 uur worden gepubliceerd. Daarin wordt aangegeven in welke vorm de voorwedstrijden worden gevaren. Hetzelfde geldt voor B-finales: in het beginsel zullen er geen B-finales worden verroeid, tenzij het tijdschema dit toelaat. Zie voor meer informatie over het beoogde tijdschema de wedstrijdbepalingen. Er zijn ook aangepaste vaarregels gepubliceerd.

Let op: in het geval van voorwedstrijden als time trials worden velden in blokken 1 tot en met 9 boord-aan-boord verroeid aan het begin van het finaleblok.

Junioren 14-velden

De velden 201 tot en met 204 zijn uitgeschreven voor Junioren 14. Deze races worden alleen boord-aan-boord gevaren. De wedstrijdorganisatie behoud zich het recht voor deze velden te annuleren in het geval van drukte of als dit er voor zorgt dat de velden uit het standaardprogramma boord-aan-boord gestart kunnen worden. Dit besluit wordt gelijktijdig bekend gemaakt met de publicatie van het concepttijdschema. De wedstrijdorganisatie beschouwt het schrappen van velden als een absolute noodmaatregel en zal derhalve terughoudendheid betrachten met het toepassen van deze maatregel. Zie voor meer informatie de wedstrijdbepalingen.

Boeg- en rugnummers bij time trials

Wanneer voorwedstrijden als time trial worden gevaren, zijn ploegen verplicht boeg- en rugnummers te dragen tijdens de time trials. Tijdens finales hoeven er geen nummers gedragen te worden. De boeg- en rugnummers worden verstrekt op het finishterrein bij de atletenweging, er wordt geen borg gevraagd. De nummers dienen geretourneerd te worden na afloop van de time trials. Indien de nummers niet zijn geretourneerd na de laatste finale van de dag krijgt de inschrijvende vereniging een boete van 25 euro per niet-ingeleverde set nummers. De nummers worden bekend gemaakt bij de publicatie van de loting.

Botenweging

De weging gaat op dezelfde wijze als de FISA-weging. De te wegen boten worden tijdens de wedstrijd door loting aangewezen. Er kan bij elke race worden gewogen, dus zowel bij heats, voorwedstrijden, B- en A-finales. De sanctie voor uitwegen is het terugplaatsen van de ploeg naar de laatste positie in de race (volgens het nieuwe uitvoeringsreglement vastgesteld door het KNRB-bestuur).

Het is mogelijk om vanaf één uur voor de eerste wedstrijd van de dag een proefweging te doen. Tevens is het mogelijk om een proefweging te doen op de vrijdagavond voorafgaand aan de ARB Bosbaanwedstrijden, tijdens de ThetisSprint Wedstrijden. De proefweging is geopend vanaf 19.00 uur tot de laatste start van de ThetisSprint Wedstrijden. De botenweging vindt plaats in de loods van Okeanos.

Bereikbaarheid Bosbaan beperkt door werkzaamheden Zuidasdok

Tijdens de ARB worden er grote werkzaamheden rondom de Zuidas verricht. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid van de bosbaan voor zowel het autoverkeer als het openbaar vervoer. Hou rekening met extra reistijd en drukte op de weg, ook in verband met andere gelijktijdige evenementen. Plan de reistijd ruim in en kijk van tevoren hoe het uw reis beïnvloed. De werkzaamheden beginnen op vrijdag 31 mei om 22:00 en duren tot maandagochtend.

Per auto:
De A10 is gedeeltelijk afgesloten. Vanaf de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot aan knooppunt Amstel. Het is dus alleen de buitenring die afgesloten is. Vanaf de A4/Schiphol is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Geadviseerd wordt te rijden via de A5 en A9. De A10 Zuid en A4 richting Schiphol is wel bereikbaar. Houd rekening met soms wel een uur extra reistijd in verband met drukte op deze omleidingen. Indien mogelijk is het verstandiger om met het openbaar vervoer te gaan.

Met het openbaar vervoer:
De werkzaamheden hebben ook invloed op het treinverkeer. Treinverkeer van, naar en via Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is niet mogelijk. Wel rijden er metro’s langs deze stations en ook station Amstelveenseweg is toegankelijk. Geadviseerd wordt om via Amsterdam Centraal te reizen. Houdt er ook rekening mee dat metro 51 sinds niet langer de normale route rijdt langs de VU richting Amstelveen Westwijk. Zie voor actuele reisinformatie de website van 9292.

Zie voor meer informatie de website van Rijkswaterstaat en de website van de Zuidas.

Fietsverhuur

Het is ook dit jaar mogelijk om fietsen te huren om mee te fietsen met de wedstrijden. De verhuur zal vanuit de finishtoren gebeuren. De tarieven voor de fietsverhuur zijn als volgt:

  • 2 euro per uur
  • 8 euro per halve dag (5 uur)
  • 12 euro per hele dag (11 uur)

Let op: er kan alleen met PIN worden betaald en als borg moet een pinpas, rijbewijs of id-kaart worden ingeleverd.

Fotograferen tijdens de wedstrijd

Het is tijdens de ARB Bosbaanwedstrijden toegestaan om foto’s te maken langs de baan. Echter is het dit jaar niet langer toegestaan om als fotograaf het startgebied te betreden. Om de rust en het overzicht in het startgebied te bewaren, hanteert de organisatie voor het startgebied accreditaties. Een accreditatie voor het startgebied is vóór 30 mei 2019, 18.00 uur per e-mail aan te vragen bij de organisatie. Geef daarbij aan op welke dag(en) en in welk tijdvak je interesse hebt. Op 31 mei 2019 worden de tijdvakken door de organisatie verdeeld onder de aangemelde fotografen.

Hosting door Interstroom

Webdesign door Studio Loupe